Resten wol

In het vorige blog schreef ik hoe Henny de restanten heeft op gebreid. Dat motiveerde Anke om ook haar resten wol op te zoeken. Anke breit van de resten sokkenwol sokken in allerlei maten. (zie hiervoor onze website www.geldersemutsen.nl.)

Maar niet alles kunnen sokken worden. Soms is er te weinig en soms zelfs teveel resten wol van een soort of kleur. Zo legde Anke alle rode vier draads sokken wol bij elkaar en vroeg zich af of dit genoeg zou zijn voor een trui voor …. Connie!

Resten maar ook nieuwe garens worden op de keukentafel uitgespreid en nieuwe ideeën komen dan vanzelf.

Op de stapel en als we elkaar dan zien, met alle voorzorgsmaatregelen in acht, worden de ideeën uitgewisseld. Dit keer zelfs met een boek met breipatronen erbij.

En het eerste resultaat is er: een trui in allerlei tinten rood. Ongeveer een half voor- en achterpand heb ik klaar. Net als de mouwen, op gelijke hoogte. Ik brei alles gelijk op om te zien hoeveel wol ik heb van een kleur en niet later voor een mouw te weinig heb van een kleur. Een heel gezoek en met het donkere weer van de afgelopen dagen ook lastig te zien.

Echter ik had nog een resten project. Afgelopen periode hebben Anke en ik kerstsokken gebreid en daarvan hadden we ook nog wol over. Van de restanten heb ik een paar sokken gebreid in alle kerst kleuren. Tja mooi? Anke zegt altijd dat lelijke sokken net zo warm zijn als mooie……

Het restje wat over bleef van de zak met roodtinten!

Aangestoken door het resten breien is Anke ook begonnen met een trui van resten. Henny vond nog wit in de kast dat er qua dikte bij past.

We zoeken nog even verder. Wellicht vinden we nog wat wol voor een resten trui.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s