Patronen maken


In de kast van Henny zijn ook nog enkele oude gebreide en gehaakte mutsen te vinden. Op het eerste moment denk je dat het dezelfde mutsen zijn. Ga je beter kijken dan zie je de onderlinge verschillen.
Vooral breien is onze hobby en Henny kon het niet laten om de mutsen na te breien. Dan wordt er nog preciezer gekeken. Is het een overhaling of worden de steken samengebreid? Recht of verdraaid recht? Het zijn weer prachtige exemplaren met mooie ajour patronen. Het op papier zetten is altijd een lastige klus maar Anke ontfermt zich daarover. Zo’n mutsje wordt enkele keren gebreid voordat het daadwerkelijk een patroon op papier is. Vroeger werd deze techniek van moeder op dochter mondeling doorgeven. Niks uittikken op de computer en er mooie digitale foto’s van maken maar gewoon naast elkaar zitten en voordoen of misschien een mutsje lenen van tante of de buurvrouw waardoor er steeds weer nieuwe combinaties ontstonden.

Sommige mutsjes zijn gebreid en men vond de gehaakte rand langs een ander mutsje ook weer mooi en zo ontstond deze combinatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s