Sashiko

Dit is het tweede blog over de vakantiereis in Japan afgelopen zomer.

Inmiddels zijn we in Takayama aangekomen.  Takayama is bekend om zijn oude houten huizen. Echt een stuk oude stad nog. Net buiten het centrum is ook nog een openlucht museum en daar worden in sommige huizen oude ambachten gedemonstreerd of tentoongesteld. Het leukste en wat mij het meeste aansprak was het sashiko borduurwerk. Een dame zat heel rustig in een opening van een huis te borduren. Net voordat we naar dit openluchtmuseum waren gegaan hadden we  deze borduurtechniek al gezien en natuurlijk een  pakketje gekocht. Het is een tasje dat al keurig in elkaar is gezet. Er zit borduurgaren bij en het patroon is al  voorgedrukt op de stof. Je hoeft het dus alleen nog te borduren.

In het museum zelf had ik ik een proefpakketje gekocht. Nou het is nog wel even oefenen om de steekjes precies recht en even groot te krijgen zonder dat ze elkaar kruizen. Pfffff, dat valt nog niet mee om de steekjes recht te krijgen.

Het leuke van alles is dat ik een paar weken later bij mijn handwerkvriendin kom en zij haar handwerk laat zien. En laat zij nu al volop aan het sashiko borduren zijn! En dan krijg ik ook nog dit prachtige projecttasje van haar cadeau! Geweldig, ga je helemaal naar Japan…..

Het sashiko borduren wordt zeker vervolgd want 20 december ga ik bij het Japan Craft center een workshop boro volgen. Ook een borduurtechniek, zeg maar het zusje van sashiko. Later zal ik in een ander blog hier meer over vertellen.

IMG_0756

En in de metrostations kun je voor nog geen €5,00 uit deze automaat een paraplu scoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s