Dagworkshop Koperdraadje Alblasserdam 

Zaterdag 23 november voor tien uur stonden we in Alblasserdam bij de winkel van Lia “ het Koperdraadje” in Alblasserdam. De eerste enthousiaste workshop deelnemers waren er al. Op het programma stond de kolsjaal met kraaltjes gebreid van het handgeverfde lacegaren uit de winkel van Lia.

Allereerst mochten de deelnemers hun eigen favoriete kleur uitzoeken. De strengen werden ondertussen door Anke tot bollen gewikkeld. Elke deelnemer kreeg een restje garen waarop ze kralen aanregen. Vier randjes breien, oefenen op een proeflapje. Verdraaid inteken, omslaan, kraal ertussen, recht, of toch averecht? Het was echt een concentratie breioefening. “Hier zit de kraal niet goed, daar ben ik een omslag vergeten”, en ook: ”gelukkig het is een proeflapje”, waren kreten tijdens het breien.

Om half één lagen er dan toch de eerste lapjes klaar. Na een fantastische lunch verzorgd door Lia gingen alle deelnemers enthousiast starten met kralen rijgen aan hun eigen gekozen lacegaren. De steken werden opgezet en heerlijk, eerst een aantal naalden recht breien, zonder kralen.

IMG_3422

Aan het eind van de middag gingen alle deelnemers enthousiast naar huis met het eerste randje in de sjaal met genoeg ervaring om de sjaal thuis verder te breien.IMG_3424

Deelnemers bedankt voor de gezellige dag in Alblasserdam! We, Anke en ik, hebben genoten van de enthousiaste groep! Lia hartelijk dank voor de perfecte verzorging/organisatie. 

O,ja en we breien tussendoor vrolijk verder aan de kralentas. Even een update van de volgende tien toer van de kralentas

IMG_0358

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s